Bútorbolt Gyöngyös, Kiszállítás Hatvan, Jászberény, Nagykáta, Gyöngyöshalász, Gyöngyössolymos
Ágyak, szekrények, ülőgarnitúrák, konyhabútorok, Íróasztalok, könyvespolcok
Belépés

Így tartsuk rendben a bútorainkat

A nagytakarítás során érdemes a bútorokat is megtisztítani a rárakodott portól és szennyeződéstől. Íme, néhány ügyes trükk hogyan tartsuk rendben a bútorokat otthonunkban.


A bútorok takarításánál vegyük figyelembe a bútor anyagát, hiszen más tisztító szert kell használni egy szép fa bútorhoz és mást egy fémbútorhoz. A legtöbb bútorhoz nagy segítségünkre lest porszívó tartozékai, vagyis a kisebb fejek, amelyekkel a fotel vagy a kanapé sarkait is ki lehet tisztítani.

A jól karbantartott és megfelelően tisztított fa bútor éveken át szolgálja kényelmünket. Fontos hogy rendszeresen ápoljuk és takarítsuk le őket. A fa bútorokat mindig az erezet irányába haladva kell portalanítani. Soha ne használjunk durva felületű és túl nedves szivacsot, mert ezzel felsértjük a fát és a nedvességtől megdagad.

Egy szép faragott bútort havonta takarítsunk, mert rárakodott por idővel csak egyre vastagabb lesz. Ezért jó, ha hetente egy puha tollseprűvel megtisztítjuk, mert ennek a sztatikus vonzása magához ragadja a porszemeket. Ma már számtalan szuper faápoló és tisztítószer kapható, amelyek tényleg ragyogó fényt adnak a  bútoroknak, ám ezeket mindig kisssé nedves kendőre vigyük fel.

A festett fa bútorokat enyhén mosószeres vízzel is átmoshatjuk, majd utána  mossuk le sima vizes kendővel. Az antik bútoroknál kell talán a legjobban odafigyelni a tisztításra, ezeket érdemes védeni a hőtöl és az erős tűző naptól. Ezekre a bútorokra érdemes megvenni a kicsit drágább méhviaszos ápolószereket, és ezekkel kezeleni és tisztítani rendszeresen.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Összes termék